El ponents del 229 Sopar Hora Europea sobre «Reptes davant la desigualtat d’oportunitats»han dit:

Ignasi Farreres: «La desigualtat econòmica és una realitat no feridora, sempre que es mantingui dins de determinats límits. Però la fortuna de tres persones equival a la riquesa del 30% més pobre del país. La gran conseqüència de la desigualtat econòmica és la pobresa: Quan s’incrementa la desigualtat econòmica, s’incrementa la pobresa i això repercuteix a les classes mitjanes perquè baixen a classe pobra».

Mònica Grau: «La base estructural de la desigualtat de gènere està a la desigualtat en la responsabilitat de la vida, perquè tenir cura de la vida es fa en l’àmbit privat i si no es fa, difícilment l’àmbit públic podrà funcionar. La desigualtat de gènere exclou a les dones de l’àmbit públic perquè hi passin al privat. La desigualtat de gènere passa necessàriament per una democratització de la responsabilitat de tenir cura».

Daouda Dieye: «A Àfrica ens diuen que a Europa hi ha solidaritat, benestar, luxe… però no et diuen que hi ha racisme. L’any 2007 vaig començar a vendre pel·lícules i música al carrer. Més tard vaig anar a Lleida per treballar al camp durant dos anys, sense assegurança social i unes condicions molt vulnerables. Quan arribes a Espanya no pots fer res legal si ets immigrant. El 2010 em van oferir un contracte durant un any. Vaig conèixer a una persona que em va portar a Vincles, on et sents a gust perquè et tracten com un més».

Mijail Acosta: «Si pensem en l’exclusió social com a fracàs social, es pot fer des d’una mirada sociològica i t’adones que hi ha molts condicionants de vida que fan que el joc no estigui ben repartit per a tothom i vas veient que hi ha molts factors condicionants més enllà de la vida particular de cada persona. L’exclusió social és una conseqüència de les desigualtats socials i no tot depèn de la voluntat de les persones perquè hi ha molts condicionants de vida que són molt complexos».

print

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *