Espai de formació «L’anhel de re-encontre en el camí del dol» a càrrec de la professora Clara Gomis i Bofill

«Iniciar un procés de dol després de la pèrdua d’una persona estimada és com començar un viatge que ens portarà per nous territoris i paisatges, ja res és el mateix» ens diu la Dra. Gomis.

El recorregut passa per quatre etapes: el shock de la pèrdua; voler evitar el dolor; el dolor mateix, i el creixement. Aquestes quatre etapes no necessàriament se succeeixen en el temps i poden ser recurrents.

El procés del dol pot passar per reviure moments, llocs i situacions viscudes amb la persona estimada i fer-se preguntes com: «On ets?», «Què esperaves de mi o què no et vaig saber donar?» com una forma de retenir-la.

També assenyalà que l’anhel de re-encontre va de la presència cap a l’absència fins a l’essència. Queda l’amor de la persona estimada i el dol de la seva pèrdua ha de ser suposar un creixement personal en haver aconseguit la fusió amb ella.

Finalment, va explicar dos sentits del re-encontre: immanent, que és el record i la presència en mi, i el transcendent que és l’esperança d’un retrobament.

print

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *