«El secret de l’autoestima» Seminari a càrrec del psicòleg Antoni Bolinches

El passat 17 de juny l’Àmbit Maria Corral va organitzar el Seminari a càrrec del psicòleg Antoni Bolinches per tractar «El secret de l’autoestima». Ens va parlar sobre: com  funciona el comportament (PAN, és a dir, ens comportem com a Pare – Adult – Nen); una nova teoria sobre la seguretat personal –basada en l’autoestima (el que jo m’estimo), l’autoimatge (el que jo m’agrado), l’autoconcepte (el que jo em valoro) i la competència sexual (el que jo gaudeixo i faig gaudir)–. També va aprofundir sobre  com millorar-se un mateix – en què va donar cinc consignes: avalua’t en els quatre pilars de la seguretat; aplica el diàleg interior per decidir el marge d’intervenció que tens en cada un d’ells; abans de desenvolupar les conductes d’autoafirmació mesura les teves forces; discrimina on cal aplicar l’acceptació superadora, i on cal aplicar estratègies de correcció. I sobre la fórmula de la felicitat va destacar: Seguretat + Patiment productiu= Maduresa/ Maduresa + Adequada gestió de la realitat = Felicitat.

Tal com defensa en el seu últim llibre El secret de l’autoestima, afirmà que: «Els bons moments són per gaudir i els dolents per aprendre i que «les millors lliçons de la vida són les que s’aprenen en els pitjors moments.»

print

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *