Entrevista a Victor Küppers

Victor Küppers
És doctor en Humanitats i professor de la Universitat de Barcelona i de la Universitat de Catalunya. És formador, autor, professor i conferenciant que creu en les possibilitats que tenen totes les persones i en la importància de les actituds i valors personals per desenvolupar el potencial humà. És autor de diversos libres, dels quals ressaltem Viure la vida amb sentit.

Viure amb principis i valors
«S’aprèn a reflexionar en silenci, reivindicant moments per a la pausa, espais per a la reflexió. S’aprèn a reflexionar buscant el silenci.»


En el seu llibre Viure la vida amb sentit presenta unes actituds per viure la vida amb passió i entusiasme. De què depèn viure aquestes actituds?

«El propòsit d’aquest llibre és fer-te pensar i aprendre a mirar la vida amb nous ulls. Anem tan ràpid sempre per la vida que no tenim temps d’aturar-nos a pensar; comença a ser un luxe disposar d’una minuts per reflexionar.»

Bàsicament depèn de la nostra voluntat. Al final són com hàbits que qualsevol persona pot desenvolupar, si vol. Això no depèn de la intel·ligència, dels coneixements ni de cap aptitud. Només depèn de la teva voluntat per desenvolupar un hàbit.

Com es poden contagiar aquests hàbits?

Es contagien amb l’exemple i amb les emocions. I les actituds es contagien totes, les més bones i menys bones.

El llibre pretén fer reflexionar sobre com s’hauria de viure per donar sentit a la vida. Com s’aprèn a reflexionar?

S’aprèn a reflexionar en silenci, reivindicant moments per a la pausa, espais per a la reflexió. S’aprèn a reflexionar buscant el silenci.

La vida té sentit?

Per algunes persones sí. S’ha de trobar aquest sentit, però no hi ha res més trist que viure sense sentit. Hi ha una frase que m’agrada molt que diu. «L’única vida que té sentit és una vida amb sentit». Per mi el sentit de la vida està en Déu. Per tant, a partir d’aquest sentit tot va tenint resposta.

Què passa amb les persones que viuen sense sentit?

No sé que passa, no passa res, però és difícil viure sense sentit, ja no es tracta de viure amb felicitat, es tracta de sentir-te útil, sentir-te satisfet. A més, arriba una edat en què tothom es fa preguntes pel sentit. És trist viure sense sentit i crec que són

Assumpta Sendra i Mestre

print

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.