Índex de Temes
:
Robert Louis Stevenson
Lourdes Flavià
Alfred Rubio de Castarlenas
En l’acte de la nit de Revistes i Premsa en català…
Mauricio ChinchillaPeriodistaFoto: geralt (Pixabay)Data de publicació: 13 de gener de…
Ivon Ayala GalánBiòlogaFoto: flutie 8211 (Pixabay)Data de publicació: 13 de…
Número 121
Mestre, psicopedagog i Doctor en Pedagogia per la Facultat de…
Elisabet Juanola SoriaPeriodista El psiquiatra Viktor Frankl, mestre de la…
La paraula intel·ligència ve del llatí que literalment es pot…
Capacitat de pensar per avançar – Assumpta Sendra Mestre Intel·ligència…
El dijous 21 de novembre, l’Àmbit Maria Corral va celebrar el 252 Sopar Hora Europea, amb el tema La força de les paraules amb sentit…
Els lectors del Diari de Girona hem d’agrair a l’autora Pilar Ruiz Costa el seu clarivident article «Ells» (28/9/24) perquè ajuda a desfer prejudicis sobre…
La paraula és una de les més importants fonts de…
L’Àmbit Maria Corral va celebrar el dijous 24 d’octubre el 251 Sopar Hora Europea, amb el tema L’alegria, font del bon humor.
És molt encertada l’expressió llatina homo viator. L’home és un pelegrí que fa via pels camins de la vida, uns camins
La joia, el goig i la felicitat estan lligades al…
El dimecres 2 d’octubre, en el marc del recinte Modernista de Sant Pau de Barcelona, la…
Després d’una pàgina en blanc o de cortesia apareix repetida, de manera més sòbria, la informació de la portada del llibre. Després d’aquesta pàgina, alguna amb una sèrie de dades…
És la fundadora de Pallapupas. Des de fa més de…
El Xavi té dos anys, en arribar a casa pregunta què hi haurà per sopar, el pare diu que verdura i peix. El Xavi diu que ell no vol peix perquè no li agrada i el pare li respon: no pateixis, tu menjaràs lluç. Fi del problema i tots contents…
Alguns pensen que l’alegria sempre s’ha d’expressar amb una rialla,amb…
L’alegria, font del bon humor – Editoral L’alegria, font del…
A partir de la realitat i de l’experiència del que és una escola humana, el filòsof Josep M. Esquirol en el seu llibre L’escola
Durant tot l’any, en pobles i ciutats, trobem festes i celebracions que commemoren, generalment de manera lúdica i participativa
És mestre amb cinc especialitats diferents reconegudes: psicopedagog, llicenciat en…
Al llarg de la meva etapa com educadora, als alumnes i companys de feina, els proposava diferents activitats perquè s’obrissin al món i ampliessin la seva mirada. El plantejament de l’exercici partia d’analitzar
En la foto de la portada,potser ens costa veure uns…
Si mirem enrere, segur que trobem alguna situació adversa, al límit de les nostres capacitats, en què s’han vist superats els nostres recursos psicològics…
Els cercadors ‘intel·ligents’ que s’avancen a les nostres cerques proposant-nos el que repetidament hem buscat en altres moments…
En el marc de la celebració del 250 Sopar Hora Europea, la directora de l’Àmbit Maria Corral, Assumpta Sendra, va presentar…
Celebrar 250 sopars demana aprofundir una vegada més en la realitat de la persona en la seva relació amb els altres, és a dir…
«Un valor, una actitud positivitzada» és el títol d’una entrevista realitzada a Joan Rigol Roig (1943-2024), mort el dia 7 de maig. Malgrat…
«Tots tenim talent si sabem descobrir-lo» Ken Robinson. Les línies que esteu llegint no són res més que un exemple modest, però exemple al cap i a la fi, de creativitat. I com a tal
El dijous 21 de març de 2024 es va celebrar el 249 Sopar Hora Europea, per tractar sobre…
Deia Paul Valery que «la pell és allò més profund que existeix». Personalment m’agrada aquesta aparent paradoxa. De fet, la pell és l’òrgan més gran del cos i els humans podem decorar-lo…
Ens preguntem perquè hi ha tantes persones que es fan tatuatges? Veiem joves i adults tatuats que ben segur ho han fet amb alguna intenció: per recordar un esdeveniment…
Número 118
Metge oncòleg. Ha estat el cap del Servei d’Oncologia Radioteràpica de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Ha estat professor associat de Radiologia i Medicina Física.
Javier Bustamante EnríquezPoeta mexicà L’Humanisme com a concepte i moviment…
Ens preguntaran, què volem dir amb aquesta interessant i enigmàtica imatge relacionada amb l’Humanisme. El terme acabat amb isme s’acostuma a entendre com a exageració. Potser, n’hi hauria prou amb ‘l’humà’.
El dijous 15 de febrer de 2024 es va celebrar el 248 Sopar Hora Europea, per tractar el tema La soledat viscuda amb sentit. Va donar la…
Acostumo a llegir les entrevistes que el diari La Vanguardia publica en la darrera pàgina sota el rètol de La contra…
Sovint patim les conseqüències d’una soledat no desitjada que genera incertesa i un sentiment de por. Per exemple…
Quan explico als meus amics que una emoció dura només 90 segons, es mostren incrèduls. M’increpen, argumentant-me…
Qui no es proposa, cada principi d’any, algun hàbit o acció per millorar la salut, l’estil de vida, l’eficàcia i eficiència a la feina, la convivència…
Quan comença un nou any hi ha el bon costum d’escriure una llista de propòsits de diferents tipus. Alguns són grans…
La música és un llenguatge i un medi d’expressió. Pau Casals va dir de la música que era: «Aquell meravellós llenguatge…